Nôž volcano kiritsuke od značky dellinger sa stane nepostrádateľným pomocníkom každého kuchára.
|
Využijete ho pre krájanie pečiva (rožkov, chleba, bábovky) a iných potravín, ktoré sú na povrchu tvrdé a vo vnútri mäkké.
|
Vďaka vrúbkovanému ostriu počas krájania takmer nedrobíte.
|
Navyše s nožom rozrežete pokojne aj veľký melón alebo ananás.
|
|
Hlavné prednosti
|
Kvalitné prevedenie čepele aj rukoväte
|
Odolná čepeľ – zo 72 vrstiev damaškovej ocele
|
Rukoväť s nitom pre pevné spojenie s čepeľou
|
Pohodlná manipulácia vďaka ergonomickej rukoväti
|
Krásny japonský dizajn
|
Odolná čepeľ v japonskom štýle
|
Zaobstarajte si naozaj kvalitný nôž v japonskom štýle.
|
Jeho čepeľ tvorí 72 vrstiev damaškovej ocele.
|
Vďaka týmto vrstvám je mimoriadne odolná.
|
Zdobí ju úchvatný damascénsky vzor volcano, ktorý minimalizuje trenie pri reze a zabraňuje prilepeniu krájaných potravín k čepeli.
|
|
Nôž dellinger kiritsuke volcano
|
Kvalitná rukoväť
|
Na výrobu rukoväte noža dellinger sa používa veľmi kvalitný a vodeodolný materiál g10.
|
Nehrozí teda, že by vám začala korodovať a oxidovať.
|
Udrží si svoju tvrdosť a pevnosť.
|
Navyše nevyžaduje skoro žiadnu údržbu.
|
Rukoväť zdobí stredový mozaikový nit.
|
Ten zároveň zaisťuje jej pevné spojenie s ostrím.
|
Rukoväť je ručne leštená a ergonomicky tvarovaná, takže sa vám nôž pohodlne drží v ruke.
|
|
Ako sa o nôž starať
|
Pre zachovanie ostrosti nôž ručne umyte a ihneď osušte.
|
Umývanie noža v umývačke riadu sa neodporúča.
|
S nožom nekrájajte príliš tvrdé a zmrazené potraviny, aby ste nezlomili jeho ostrie.
|
Po použití je vhodné nôž potrieť olejom.
|
Pokiaľ viete, že nôž nebudete dlhšiu dobu používať, je lepšie nôž naolejovať a zabaliť do handričky alebo novín.
|
Agresívne látky môžu na noži zanechať časti, ktoré budú korodovať a vytvárať škvrny.
|
Pri takom jave nehrdzavie ostrie noža, ale práve prichytené časti.
|
Na odstránenie odporúčame použiť napríklad jedlú sódu.
|
Na brúsenie noža použite ocieľku alebo diamantové a vodné brúsne kamene.
|
Špecifikácie
|
Značka: dellinger
|
Séria: volcano
|
Model: kiritsuke
|
Určenie: nôž
|
Typ noža: na pečivo
|
Tvrdosť jadra čepele: 62-64 rockwella
|
Farba: čierna, červená
|
Materiál čepele: japonská damašková oceľ vg10
|
Materiál rukoväte: g-10
|
Hmotnosť: 260 g
|
Dĺžka ostria: 210 mm
|
Dĺžka rukoväte: 110 mm
|
Celková dĺžka: 345 mm
|
Obsah balenia
|
1x kuchynský nôž
|
|