Prva.sk
Partner ... 

Audio Video TV

  Pri výbere televízora do domácnosti treba dbať na rozmery, technológiu a ponúkané funkcie. V prvom rade si musíme vybrať technológiu na akej chceme sledovať svoje obľúbené programy.

 

  CRT technika je už pomaly prežitok, tieto televízory sú veľké, hrubé a energeticky náročné. V dnešnej dobe sa používajú skôr televízory plazmové, LCD alebo s technológiou LED. Tieto televízory sú energeticky menej náročné a poskytujú lepšiu kvalitu obrazu. Na LCD televízore si dokážete vychutnať svoje každodenné programy, ako správy, seriály a podobne. Pokiaľ ste nadšencom kvalitných filmov, mali by ste skôr siahnuť po plazme.

 

  V prípade, že radi sledujete športové prenosy, mali by ste siahnuť po televízore z hrebeňovým filtrom, aby váš zážitok zo sledovania bol čo najväčší. Dôležitým parametrom pri výbere je aj veľkosť obrazovky. Všeobecne by malo platiť, že vzdialenosť medzi televízorom a sedačkou by mala byť 3-4 násobok veľkosti uhlopriečky. Veľká obrazovka v malej miestnosti neprinesie ten správy efekt, zaberie celé zorné pole a vy sa budete pri pozeraní cítiť horšie ako doteraz. Samozrejmosťou pri sledovaní televízora je aj dobrý zvuk. Ten v dnešnej dobe poskytujú samotné televízory, ale ak chcete umocniť dôležitosť zvuku pripojte k televízoru domáce kino. To treba vyberať podľa toho, či vám stačí stereo zvuk s umocnením basov (2+1), alebo pri sledovaní filmov chcete mať dokonalý priestorový zvuk. Na to je potrebné siahnuť po 5+1, alebo 7+1 domácom kine.

 

  Nie všetky kvalitné filmy nám však bežia v televízii práve vtedy, keď sme tam my a tak si ich musíme pustiť  na jednom z mnohých druhov prehrávačov, ktoré nám vyspelý svet ponúka. Na výber máme z DVD a Blue-Ray prehrávačov. Technológia DVD ja najpoužívanejšou, no postupne sa začína do popredia tlačiť Blue-Ray, pretože dokáže uchovávať väčšie množstvo dát vo vyššej kvalite.

 

Vstúpte do kategórie Audio Video TV