Prva.sk
Partner ... 

Veľké spotrebiče

  Možno povedať, že slovo „veľké“ v tomto prípade možno použiť nielen na rozmery spotrebičov, ale aj na ich význam pre domácnosť. A práve veľkosť domácnosti by mala mať podstatný vplyv u zákazníkov pri rozhodovaní, ktorý produkt zo skupiny veľkých spotrebičov do domácnosti kúpiť. Túto skutočnosť je potrebné mať na pamäti či už pri kúpe chladničky, mrazničky, mikrovlnnej rúry atď.

 

  Pre menšie domácnosti stačí chladnička s menším objemom. Šetríte tak na ploche umiestnenia v byte, alebo dome a rovnako na energii. Pri menších nárokoch na objem chladničky môžete kľudne vyberať aj z energeticky menej výhodných tried. Ak potrebujete chladničku s väčším objemom, kde rátate s uchovávním väčšieho množstva potravín pre viac osôb, je lepšie vyberať zo skupiny energeticky menej náročných i keď cenovo drahších spotrebičov. Z dlhodobého hľadiska sa investícia určite navráti a skutočne šetrí aj vaše peňaženky i životné prostredie. Táto zásada platí ako pre chladničky, tak aj mrazničky.

 

  Pri výbere práčky sa riaďte množstvom u vás praného prádla. Znova tu je v platnosti ten istý princíp. Čím viac odevov pravidelne periete, tým výkonnejšia práčka z energeticky najšetrnejšej skupiny. Žiadané parametre pri práčke by mali korenšpondovať s požiadavkami na parametre sušičky. Sušička prádla už nie je zbytočný luxus. Ceny sušičiek a ich praktický význam pre domácnosť sú presvedčivým argumentom, aby patrili do bežnej výbavy každej domácnosti. Sušička prádla toto nielen vysušuje, ale ho robí makším, jemnejším a je ku nemu šetrná. A je šetrná aj k obývanému priestoru. Už nebudete musieť obchádzať sušiaky na prádlo, čakať na dobré počasie. Prádlo po sušení je jemné a voňavé. Keď sa naučíte voliť správne programy sušenia jej prevádzkové náklady sa minimalizujú. V prípade, že treba prihriať jedlo, rozmraziť mäso, alebo niečo upiecť možno si vybrať multifunkčného pomocníka, ktorý tieto požiadavky zvláda. Je ním mikrovlnná rúra. V ponuke sú rôzne prevedenia, ktoré si v prvom rade všímaju objem a výkon.

 

  Pri kúpe mikrovlnnej rúry si taktiež treba dobre uvážiť, aké obslužné nároky budú na ňu kladené. Objem a výkon rozhodujú. Pri všetkých veľkých spotrebičoch ako sú ďalej sporáky, rúry, umývačky riadu atď. platí, že majú slúžiť a vydržať nároky na ne kladené. Rozhodujúci je objem prác, ktoré majú zvládnuť, energetická náročnosť, veľkosť a vôbec celkový vzhľad. Pri celkovom vzhľade treba podotknúť, že veľký spotrebič je nielen pomocník do domácnosti, ale aj doplnok ktorý tvorí celkový dojem zo zariadenia domu, bytu alebo iných priestorov. Preto vonkajší vzhľad aj keď nerozhoduje ako prvý, patrí ku ostatným prvkom pri rozhodovaní o kúpe veľkého spotrebiča.

 

  Vaše požiadavky na veľký spotrebič do domácnosti nech sú pre vás rozhodujúce pri jeho kúpe.

 

Vstúpte do kategórie Veľké spotrebiče