Prva.sk
Partner ... 

Hudobné nástroje

  V našom online eshope nájdete hudobné nástroje určené pre hudobníkov od začínajúcich cez pokročilých až po profesionálnych. Pri výbere hudobných nástrojov sa sústreďte najmä na povahu ich použitia. Ak sa chystáte skrátiť si dlhé chvíľky hraním na hudobný nastroj, napríklad klávesy či gitaru, ako hobby, alebo len chcete hudobný nastroj pre potešenie svojich ratolestí, nie je potrebné investovať zbytočne veľký obnos finančných prostriedkov za kvalitu. Ale ak to s hrou na hudobný nástroj myslíte vážne, je dôležité nešetriť.

 

  Pri vážnom záujme o hru na klávesy, gitaru či bicie je potrebné si uvedomiť, že nekvalitnejší nástroj môže zanechať následky na vašej technike hrania na daný hudobný nastroj, a tým vám spôsobiť nemalé problémy vo vašej profesionálnej kariére hudobníka. Ak ako vyznávač hobby hudobníka kúpite napríklad klávesy bez funkcie "touch responze", nič sa nedeje. Ale ak vy alebo vaše ratolesti chodia na klavír a majú klávesy bez funkcie "touch responze", prichádzajú o možnosť cvičenia klavírnej techniky a celé ich cvičenie doma ich techniku skôr kazí. Tak isto ak chodia na klavír, netreba pri výbere nástroja brať ohľad na možnosti prepojovania hudobných nástrojov cez MIDI rozhranie. Ak však chodia na nástroj varhany, je toto rozhranie MIDI veľmi dôležité, nakoľko povaha hry na tento nástroj spočíva práve vo využití klávesových nástrojov s možnosťou zastúpenia celého radu nástrojov a vokálov, čo nevyhnutne vyžaduje pripojenie varhanov cez MIDI rozhranie k ďalším prídavným zariadeniam ako napríklad MIDI sequencer.

 

  Čo sa týka dychových hudobných nástrojov, je rozdiel v cene tvorený najmä rôznym použitím materiálu a tým aj rôznou kvalitou výstupného zvuku ako aj rôznou farbou zvuku. Spravidla platí čím väčšia cena tým vyššia kvalita. Ak kupujeme flautu pre potešenie môžeme znížiť nároky na kvalitu a tým znížiť aj cenu nástroja, ale ak chceme na ňu hrať profesionálne budeme potrebovať kvalitu a tým aj cena pôjde hore. Ale neoplatí sa šetriť v tomto prípade. Ak hudobný nástroj stojí viac ako máte hotovosť, môžete ho kúpiť aj formou splátkového predaja. Týmto spôsobom môžete získať kvalitný hudobný nástroj bez potreby naň šetriť niekoľko rokov. Cez našich splátkových partnerov si ho kúpite jednoducho a hneď.

 

Vstúpte do kategórie Hudobné nástroje