Prva.sk
Partner ... 

Digitálne foto

  Vybrať si správny digitálny fotoaparát v dnešnej dobe nie je vôbec jednoduché.  Na trhu je čoraz viac modelov, drahšie, lacnejšie. Chceme si kúpiť čo najlepší fotoaparát za čo najmenej peňazí. Na čo by sme sa mali zamerať pri výbere digitálneho fotoaparátu?

 

  Digitálne fotoaparáty sa rozdeľujú do dvoch základných skupín: kompaktné fotoaparáty a digitálne zrkadlovky. Kompaktný digitálny fotoaparát: Väčšina ľudí chce fotiť svoju rodinu a priateľov, dovolenku a všetky pekné okamihy života. Nemajú zvláštne nároky na najrôznejšie funkcie, chcú jednoducho fotiť a nezaujímajú sa o to, ako to funguje. Pre týchto fotografov sú určené hlavne kompaktné fotoaparáty s jednoduchým ovládaním, množstvom automatických programov.

 

  Dôležitou výhodou kompaktných fotoaparátov sú ich malé rozmery, vďaka ktorým môžete mať fotoaparát stále pri sebe. Digitálna zrkadlovka: Zrkadlovky dostali názov podľa zrkadla, ktoré odráža obraz z objektívu do optického hľadáčika. Vidíte presne to, čo objektív, bez oneskorenia a skreslenia. Sú určené pre amatérov a poloprofesionálov, ktorý fotia športy, rýchle akcie, alebo dávajú veľký význam kvalite výslednej snímky. Prednosťou digitálnych zrkadloviek je možnosť výmeny objektívov a tak použiť čo najvhodnejšiu optiku pre danú scénu. Ďalším dôležitým kritériom pri výbere digitálneho fotoaparátu je rozlíšenie.

 

  Pokiaľ chcete fotiť pre svoju potrebu a fotky si prezerať na monitore počítača postačovať bude fotoaparát s rozlíšením 3-5 Mpx. Pokiaľ  chcete fotiť a následne vyvolávať fotky vo väčších rozmeroch (A4, A3), na to aby boli dostatočne kvalitné, budete potrebovať fotoaparát s rozlíšením 8 a viac Mpx.

 

Vstúpte do kategórie Digitálne foto